Onder luide aanmoediging van de plaatselijke fanfare slaagden de heren van BW Nivelles erin om de bezoekers het vuur aan de schenen te leggen. In de 1ste set leken Michel Mariën en zijn maats erdoor overdonderd en kregen ze geen vat op de wedstrijd. Mendo kon geen weerwerk bieden tegen het aanvallend geweld van de thuisploeg en liet al te gemakkelijk toe dat Nicolas Pourbaix zijn ploeg naar setwinst leidde. (8-5, 16-9, 25-23),

In deel 2 was Mendo direct op achtervolgen aangewezen en bij TTO1 keken ze al tegen een 8-3 achterstand aan. Dan zetten ze onder impuls van een sterk serverende Michel Mariën de achtervolging in. Een opslagreeks van Maarten Van Dyck maakte het seteinde superspannend (van 23-19 naar 23-24). Er waren uiteindelijk 3 setballen nodig om de winst binnen te halen. (16-14, 27-29)

Vanaf dan leek bij Mendo de rust en het zelfvertrouwen weergekeerd in de ploeg. De jonge spelverdeler Wout Van Dyck speelde zijn ploegmaats perfect aan en die deden hun job : scoren! In de derde set speelden de mannen van Booischot heel rustig en geconcentreerd hun eigen spel en wonnen met 21-25. (6-8, 11-16 en 21-25).

Ook in de vierde set vonden de mannen van BW Nivelles, na een ietwat aarzelende start, geen wapen tegen de overmacht van de bezoekers. Wout Van Dyck serveert in 1 keer door van 15-16 naar 15-21 en zet zijn ploeg op een zucht van set- en matchwinst. BW Nivelles steekt echter nog een tandje bij en nadert tot op 21-23 maar slaagt er niet in om de kloof dicht te maken. Coach Vekemans grijpt net op tijd in en gebruikt een laatste time out om zijn mannen terug op het juiste spoor te zetten. Maarten Van Dyck heeft de les begrepen en scoort in moneytime de nodige punten! Mendo neemt de volledige buit mee naar huis! Met nog 2 wedstrijden voor de boeg (thuis tegen Kapellen en uit tegen Vosselaar) kunnen ze terugblikken op een geslaagd seizoen en beginnen ze al uit te kijken naar het volgende. (7-8, 14-16, 21-25)

Speelden : Joren Appels, Michel Mariën, Wout Van Dyck, Maarten Van Dyck, Hendrik Wuyts, Bob Douwen en Marijn Claes (Libero)